Call center: 0372.46.70.70

IBERICO - NUME PROTEJAT

Carnea de porc Iberico este atât de specială și unică pentru Peninsula Iberică (Portugalia și Spania) încât este protejată de legea spaniolă.
Alegerea unui porc Iberico poate oferi o experiență gastronomică superioară datorită gustului său unic, texturii fragede și beneficiilor pentru sănătate.

Când un animal este considerat Iberico?

Pentru a numi cu adevărat un animal sau produsele sale „Iberico”, originile minime trebuie să fie: o mamă care este 100% pur Iberico și un tată care este cel puțin 100% PUR Duroc american. Cea mai mare parte a cărnii de porc Iberico provine de la această mamă 100% iberică și un tată care este un amestec între Iberico și Duroc. Alte rase NU sunt implicate în acest proces.

Principalele beneficii:

  • Porcul iberic este una dintre puținele rase de porci „pure” rămase, ei sunt crescuți în spații largi, deschise și hrăniți natural.
  • Carnea este bogată în acizi grași (Omega 3 și Omega 6), care scad colesterolul.
  • Carnea are multa grăsime (grăsime intramusculară/marmorată) și îi conferă un gust deosebit și o textură fragedă.
  • Produsele din carne de porc Iberico au îmbunătățiri vizibile ale sănătății cardiovasculare (conform: The Journal of Nutrition Health and Aging).
  • Conținut ridicat de proteine și sursă de fier, potasiu și fosfor (conform: Universitatea din Extremadura)
  • O carne nobila, cu multiple intrebuintari culinare.